Ereğli Ziraat Odası

Ereğli Ziraat Odası > Duyurular > TARIMSAL DESTEKLEME İÇİN, MÜNAVEBE ŞARTI

TARIMSAL DESTEKLEME İÇİN, MÜNAVEBE ŞARTI

Çiftçilere önemli uyarı!

2018, 2019 ve 2020 yıllarında üst üste aynı ürünün ekimini yapan çiftçiler, 2020 yılında yem bitkisi, dane mısır fark ödemesi ve mazot, gübre gibi önemli desteklerden yararlanamayacaktır.

Bakanlığımızca,Sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, doğaya zarar vermemek şartıyla gelecek nesilleri korumak, kimyasal maddelerin zararlarının insan, çevre ve hayvanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerden korunmak,

toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısını iyileştirilmek, toprakta organik madde miktarını artırmak, daha fazla su tutmasını sağlamak, toprağın verimliliğini yükseltmek, yabancı otlar ve hastalık - zararlılarla mücadele etkinliğini artırmak amacıyla,
2018 üretim yılından başlamak üzere, bitkisel üretim destekleme uygulamalarında münavebe şartı getirilmiştir.

Üreticilerimizin 2018, 2019 ve 2020 yıllarında üst üste aynı ürününün ekimini yapması halinde 2020 yılında Yem Bitkisi, Dane Mısır Fark ödemesi ve Mazot gübre gibi Tebliğ kapsamında bulunan tüm bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacaktır.